5 mijë ‘ushtarët’ e Putinit në Maqedoni

0

Në Maqedoni punojnë 30 shoqata me 5.000 anëtarë, të cilët në mënyrë zyrtare e mbështesin Rusinë në Maqedoni.

Këta ‘ushtarë’ të Putinit kanë bindjen se lidhja e fuqishme ruso-maqedonase mund të sjellë dobi të mëdha, kjo për shkak të afërisë gjuhësore, religjionit dhe rrënjëve të përbashkëta, njofton agjencia e lajmeve INA.

Edhe pse ata mohojnë një se punojnë fshehtas për politikat ruse, gazeta britanike Guardian, duke u thirrur në dokumente sekrete të shërbimeve sekrete maqedonase thotë se, Rusia është duke ushtruar një ndikim të fuqishëm në Maqedoni.

Profesori i Universitetit të Gracit, Dr. Floria Biber thotë se këtë mënyrë të ndikimit është duke e zgjedhur edhe në vende të tjera të rajonit. (INA)

 

Komentet

komentet