82 shqiptarëve iu trafikuan organet nga çetnikët serbë

0
202

Në raportin e Komisionit Ndërkombëtarë për Persona të Zhdukur, të publikuar së fundi, kanë lindur dyshime serioze se civilëve shqiptar të marr peng nga forcat serbe, kur janë dërguar në Serbi u janë hequr organet.   Ky raport, i hartuar nga  antropologu i lartë i ICMP-së, për mjekësi ligjore Dr.Mark Skinner, flet për të paktën 82 persona të cilët janë dërguar të gjallë në Serbi, dhe të njëjtëve u janë marrë organet.

Më pas ata ishin varrosur me arkivole dhe qese të etiketuara në varrezat e Rashkës, Batanjicës dhe Petrovosellës. Drejtori i Insititutit mjekoligjor të Kosovës, Arsim Gërxhaliu, nuk është përgjigjur për gazetën “Bota sot”, nëse ka më shumë informacione rreth këtij rasti.

Kërkohet ndryshimi i Ligjit për Specialen

Ndërkaq, Nait Hasani, deputet i PDK-së në Kuvendin e Kosovës,  ka thënë për gazetën “Bota sot”, se duke pasur parasysh raportin e dr. Skinner, e ka bërë edhe kërkesen në Kuvend për ndryshimin e ligjit për Gjykatën Speciale.  “Po unë kam kërkuar të shqyrtohet ligji për Gjykatën Speciale, pikërisht për këtë që serbët kanë bërë krime dhe trafikim të organeve dhe e kam pas parasysh dhe këtë raport të Mark Skinnerit.

 

Comments

comments