Adili e shpall të vdekur Maqedoninë

0
212

Gafurr Adili

VDEKJA KLINIKE E “MAQEDONISE”

“Maqedonia” (IRJM apo FYROM) tanime ka vdekur klinikisht.
Prandej, perpjekjet e bashkesise nderkombetare per ta shpetuar edhe nga vdekja fizike jane te kota, po aq te kota sa ishin edhe perpjekjet e dikurshme (gjate viteve 90-te) te po kesaj bashkesie nderkombetare per ta shpetuar edhe ish RSFJ-ne.

Pse?

Sepse, ashtu sic ish RSFJ qe ishte nje krijese artificiale dhe nje burg per popujt jo sllave, edhe “Maqedonia” (IRJM apo FYROM) eshte nje krijese artificiale dhe nje burg per popujt jo sllave.
Sepse, ashtu siç ish RSFJ ishte zhytur ne kredi (ne borxhe) dhe nuk arrinte qe t’i shlyente as intetesat (kamatat) e kredive (borxheve) te marra per dekada te tera, edhe “Maqedonia” (IRJM apo FYROM) eshte zhytur ne kredi (borxhe) dhe nuk po arrin qe t’i paguaj as interesat (kamatat) e kredive (borxheve) te marra gjate ketyre dy dekadave, te cilat, ashtu si dikur ne ish RSFJ perfundonin ne xhepat e mafias politike jugo-sllave dhe te disa shqipfolesve titiste, kane perfunduar ne xhepat e mafias politike sllavo-maqedonase dhe sateliteve te tyre shqipfoles.

Çka duhet te beje dhe si duhet te veproje bashkesia nderkombetare me ngordhinen “Maqedoni”?!

Paraprakisht “Maqedonine” (IRJM-ne apo (FYROM-in) duhet ta shendrroje ne Protektorat te OKB-ve dhe te NATO-s.
Dhe pastaj, duke qene aty (ne “Maqedoni”) OKB dhe NATO, duke zbatuar parimin themelor te vetevendosjes se popujve, te garantuar nga dhjetera konventa dhe rezoluta te OKB-ve, po kjo OKB duhet te organizoje referendum, permes te cilit, qytetaret e “Maqedonise” (IRJM apo FYROM) do te deklaroheshin, si vijon:
1. Bashkim me Shqiperine;
2. Bashkim me Bullgarine;

Jam shume i bindur se shqipetaret do te deklaroheshin per bashkimin e trojeve shqiptare me Shqiperine, kurse sllavet do te deklaroheshin per bsshkimin e tyre me Bullgarine.
Dhe keshtu, njehere e pergjithmone do te varrosej ngordhina “Maqedoni”, ngordhine kjo qe ka ngelur sherri i Ballkanit dhe burimi i krizave, qe Ballkanit ende ia ruan epitetin “fuçi baroti”.
Ne te kunderten e kesaj, nese bashkesia nderkombetare nuk do te veproj keshtu, dhe ate me urgjence, jam shume i bindur se bashkesise nderkombetare do t’i ndodhe ajo qe i ndodhi para dy dekadash me ish RSFJ-ne.
Uroj te mos i ndodhi.

Tirane, me 13 maj 2016

Comments

comments