Bojana e “fake news” prap me porosi për shqiptarët dhe maqedonasit!

0

Bojana Stefanovska një profil i rrejshëm në facebook prap është bërë “fake news” ka shkruar se historia e Maqedonisë fillon 73 vite më përpara ku u krijua si shtet nga Tito, dhe ka vetëm 27 vite histori si shtet funksional, kurse për Shqiptarët ajo ka një mendim tjeter e cila deklaron se, Shqiptarët kanë një histori të shtetit 106 vite, mirëpo historia e tyre është shumë më e gjatë se sa ajo e Maqedonisë së Tito-s.

Kjo është porosia e saj: “Maqedonia është formuar nga Tito (1945), ka 73 vjet histori, nga ato 73 vjet ka vetën 27 vjet histori si shtet. Shqiptarët e kan shtetin me histori 106 vjeçare, si dhe kan 3000 vite histori, e edhe Helenët e kan njëlloj”. Por ende nuk dihet se kush po qëndron prapa këtij profili që ka nxitur debate dhe që në foton kryesore të profilit është një vajzë nga Pakistani.

Komentet

komentet