25.9 C
Macedonia
E premte, Gusht 4, 2017

Shqiptar apo italian? S’luan rol! Vetëm pizza të jetë e mirë

Dikur ishin italianët që e sollën pizzan në Zvicër dhe u kujdesën për një revolucion të vogël në kuzhinën modeste zvicerane. Sot gjithnjë e...

Shtetësia italiane, kërkesat vetëm online

Tani, kush dëshiron të bëhet italian, detyrimisht duhet të ulet para kompjuterit. Nga sot, 18 qershor 2015, kërkesat për shtetësinë italiane nisen vetëm online, përmes...

Familja Krasniqi, shembull zelli dhe integrimi Gjermani

Familja Krasniqi jeton në Ibbenbüren, për më shumë se 20 vite. Ka një punëtori të plakave të qeramikës dhe pjesëtarët e saj janë shumë...

Vazhdon debati mbi fushatën në gjuhën shqipe të Përparim Avdilit

Pasi që disa medie në gjuhën gjermane kanë trajtuar javën e kaluar fushatën e kandidatit të FDP-së për Kantonin e Cyrihut Përparim Avdilit, të...

Super menaxherët marrin paga më të vogla në Zvicër

Pagat e drejtorëve të kompanive më të mëdha zvicerane vitin e kaluar kanë qenë në mënyrë të konsiderueshme më të vogla se në vitin...

“Shqiptarët Ortodoks në Maqedoni” do të promovohet edhe në Nju Jork

Në organizim të Shoqatës Atdhetare “Dibra” të shtunën (11 prill) do të organizohet promovimi i librit  “Shqiptarët Ortodoks në Maqedoni” të autorit prof.dr. Branisllav...