CIA “zbërthen” Enver Hoxhën dhe Mehmet Shehun, ja lidhjet me jugosllavët

Amerikanët kanë publikuar të tjera dëshmi për zhvillimet gjatë regjimit komunist. Në dokumentin e sotëm po publikojmë një dëshmi të Aleko Bimlit, i cili...

10 arsyet pse duhet ti thuhet JO Mini-Shengenit Ballkanik

Nga Blerim REKA/ Pas publikimit të non-paper francez, e para trilaterales së Durrësit, ja 10 arsyet pse nuk duhet kyçur në këtë paradhomë zëvendësuese të...

Hetimet e reja duhet të zbulojnë vrasësit e Astrit Deharit

Nga Bardhyl Mahmuti/ 1. Pasi analizuan procesverbalet e hetuesisë, raportin e autopsisë së Institutit të Mjekësisë Ligjore në Prishtinë, rezultatet e punës së Agjencisë së...

Fati i Zi…

Derisa në fillim të pluralizmit politik ka funksionuar vetëm një parti politike shqiptare, Partia për Prosperitet Demokratik (PPD), 15 vite më vonë skena politike...

“Pellazgët, populli hyjnor që jeton”, dokumentar italian për prejardhjen e shqiptarëve

Dokumentari italian titullohet“Pellazgët, populli hyjnor që jeton” ai fillon me pak shpjegim emri, duke e nisur nga Iliria, siç quhej në antikitet, me “Illo”...

Si po pushtohet sot Shqipëria nga grekët, serbët dhe turqit?

Cili është aksioni i fshehtë përmes të cilit Grekët, Serbët dhe Turqit po pushtojnë Shqipërinë? Si u morën vendimet antishqiptare në heshtje ? Çfarë...

Nga bisedat e Stalinit me jugosllavët: Shqiptarët pasardhës të Ilirëve, trima dhe besnikë

Dialogjet e mëposhtme janë nga bisedat zyrtare të protokollit më të lartë të zhvilluara në Kremlin në zyrën e Stalinit. Ajo është regjistruar gjatë...

Kujtesë e gdhendur në gurë

Një popull është i lirë vetëm atëherë ku në themelet e ngrehinës kombëtare e shtetërore mbjell farën e sakrificës sublime. Urojmë që gjithkund ku...

Këta janë dhjetë liderët më të paguar në botë (LISTA)

Pagat e njerëzve të tjerë gjithmonë nxisin kuriozitet, madje as miqtë nuk hezitojnë të jua tregojnë apo të ju pyesin për të. Megjithatë, pagat...

Përvetësimi i “Valltares Ilire” nga Tetova

Nga Ismail ARSLLANI NË TETOVË, MË 1932, ËSHTË ZBULUAR NJË FIGURË ILIRE NGA BRONZI, QË KA VJETËRSI PREJ 2500 VJETËSH, POR PUSHTETARËT E PËRVETËSUAN DHE...