Dibra gati të presë Gjetan Ketën dhe Mike Tysonin

Gjetan Keta do të rikthehet të boksojë në atdhe dhe do ta bëjë në Dibër të Madhe. Pasi triumfoi përballë kolumbianit Caceres në Qershor, “Iron...

Arsimtari ‘nomad’ i TANUSHËS pa vendim pune, bën dhjetëra kilometra në këmbë për në...

Mësuesi Skender Abazi, për çdo ditë pune udhëtonte në këmbë deri në fshatin Tanushë. Ai, merrte bukën me vete dhe ecte mbi 10 kilometra...

OKB: Në të ardhmen shqiptarët do bëhën 10 milionë, ndërsa serbet do zvogëlohen në...

Sot në Ballkan jetojnë rreth 7.5 milionë serbë dhe rreth 5 milionë shqiptarë, sipas ekspertëve të Kombeve të Bashkuara kanë vlerësuar se në 2100...

Si e shihnin Shqipërinë turistët në vitet 1930

Afërsisht 100 vite më parë turistët e huaj përjashtoheshin nga disa taksa që paguante kategoria “të huaj”, duke i dhënë kështu një hov të...

A e dini se cila është teknika më e fuqishme e manipulimit?

Në filmin “Gaslight”, bashkëshorti qëllimisht ul gazin e ndriçimit, duke i mohuar të shoqes se ka një rënie të dritës, dhe zhvendos objektet e...

ARISTOTELI DHE MISTERI I VDEKJES SË ALEKSANDËRIT TË MADH

Shkruan :Rexhail Ramadani Historianët “akademikë” e shquajnë vetëm si “pushtues”, por Aleksandëri i Madh shquhet më tepër si politikan dhe “vizionar”. Ai kishte në mendjen...

Si u serbizua Sanxhaku

Nga Ismet Azizi/INA Të dhënat historike dhe gjetjet arkeologjike flasin se lugina e lumit Rashka që nga lashtësia ka qenë e banuar nga Ilirët dhe me dendësi...

Ja 12 shtetet në Europë ku mund të blini nënshtetësinë

Ato janë quajtur ‘Viza e Artë’ dhe janë dera kryesore, për të hyrë në Bashkimin Evropian: ato janë pasaportat për shitje, të vëna në...

Manastiri i “Shën Naumit” një zonë piktoreske turistike si përfundoi nën Jugosllavi

Prof.dr. Nebi Dervishi Manastiri i Shën Naumit është kishë mesjetare. Në themelet e kishës së sotme të Shën Naumit, që gjendet 30 km. larg, në...

Shqiptarja që e gjithë bota përulet para portretit të saj

Pak e njohur nga shqiptarët, por shumë e njohur kudo në botë, sidomos në Akademitë e mëdha, është dhe Elena Lucrezia Peshkopia. Elena ishte me...