3.4 C
Macedonia
E martë, Nëntor 14, 2017

Prespani që 40 vite dha kontribut për Kosovën

Mërgimtari prespar, Bari Meqollari, tani plot 40 vjet në mërgim në SHBA, pa u ndalur kurrë për të punuar për çështjen e Kosovës dhe...

UDB-a dhe shqiptarët

Nga Nafi Çegrani ... Me kujtohet në një raport të SDB federative të atyre viteve të cilin e lexova gjatë qëndrimit tim në kursin për...

Shqiptarët që jetojnë në Afrikën e Jugut

Disa vite më parë numëroheshin rreth 40 veta me familjet e tyre, mirëpo tani në këtë vit konsiderohet se këto familje janë shtuar, duke...

Shënime rrënqethëse nga Kosova dhe Maqedonia

Nga Prof.dr. Reshat Nexhipi Qysh në fillim duhet të theksoj se këtë tekst e kam shfrytëzuar nga shkrim i studiuesit të njohur Eugen Shehu si...

DËSHMITË E ANTIKITETIT DARDAN NË MAQEDONI

ILIRIA NEWS AGENCY-INA Kamajani (sot graviton në Komunën e Bogovinës, në Fushën e Pollogut të Republikës së Maqedonisë) është shtrirë dikur në lartësinë mbidetare diku...

Shqiptarët në Maqedoni

Maqedonia nje shtet i ndare ne dysh ku politika sllavo-maqedonase rrjep shqiptaret autokton, kjo maqedoni e zhytur ne te njejtat lojra si te shteteve...

Reportazhi i Al Jazeera: Shqipëri, hija e zezë e traditës dhe e gjakmarrjes

Al Jazeera, rrjeti i njohur televiziv i Lindjes së Mesme, ka bërë një reportazh në Shqipëri për familjet e ngujuara shqiptare dhe “drejtësinë” që...

Esat Tetova, shqiptari që rrëmbeu në Athinë avionin ushtarak

Dikush nga autoritetet e larta e thirri në zyrë Esat Tetovën dhe e njohu me një kërkesë speciale të kreut të udhëheqjes. Ishte përzgjedhur...

Vuajtjet e arbreshëve në tokat e huaja (Pjesa II)

Mehmet Latifi -INA Nën sundimin e Italisë  arbreshëve ua kanë ndryshuar mbiemrat: Deshpallët janë quajtur “Despoti”, Nikpalët “Nisi”, Karuccët “Raggi” ndërsa Vukiqët “Lupis”? Për sa i...

Shqiptarët ortodoksë në Maqedoni po kthehen në origjinen e tyre

Intelektuali i shquar, shqiptar ortodoks Branisllav Sinadinovski thotë se në Maqedoni mungojnë kishat ortodokse shqiptare, ndërsa nga ana tjetër, nuk mungojnë, sipas tij, kërcënimet...
error: Materiali eshte i mbrojtur !!