Dëshmi/Si lindi Marrëveshja kornizë

Politikani dhe diplomati i njohur, Muhamed HALILI përmes INA sjell detaje dhe momente historike për periudhën e përgatitjes dhe firmosjes së Marrëveshjes së OHRIT. Muhamed...

Mbi 70% e gazetarëve në Ballkan duan të ndërrojnë profesionin,censurë, rroga të ulta…

Gazetarët në rajonin e Ballkanit jetojnë dhe punojnë në kushte jo të mira, përballen me censurë, rroga të ulta, frikë për të folur për...

Dëshmia e rrallë/Libri i autorit serb në vitin 1877: Si i dëbuam dhe asgjësuam...

Shkrimtari dhe përkthyesi nga Suedia, anëtar i Kreyesisë së  Shoqatës së Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë “Papa Klementi XI Albani”, Suedi dhe nënkryetar i saj,...

Dibra gati të presë Gjetan Ketën dhe Mike Tysonin

Gjetan Keta do të rikthehet të boksojë në atdhe dhe do ta bëjë në Dibër të Madhe. Pasi triumfoi përballë kolumbianit Caceres në Qershor, “Iron...

Arsimtari ‘nomad’ i TANUSHËS pa vendim pune, bën dhjetëra kilometra në këmbë për në...

Mësuesi Skender Abazi, për çdo ditë pune udhëtonte në këmbë deri në fshatin Tanushë. Ai, merrte bukën me vete dhe ecte mbi 10 kilometra...

OKB: Në të ardhmen shqiptarët do bëhën 10 milionë, ndërsa serbet do zvogëlohen në...

Sot në Ballkan jetojnë rreth 7.5 milionë serbë dhe rreth 5 milionë shqiptarë, sipas ekspertëve të Kombeve të Bashkuara kanë vlerësuar se në 2100...

Si e shihnin Shqipërinë turistët në vitet 1930

Afërsisht 100 vite më parë turistët e huaj përjashtoheshin nga disa taksa që paguante kategoria “të huaj”, duke i dhënë kështu një hov të...

A e dini se cila është teknika më e fuqishme e manipulimit?

Në filmin “Gaslight”, bashkëshorti qëllimisht ul gazin e ndriçimit, duke i mohuar të shoqes se ka një rënie të dritës, dhe zhvendos objektet e...

ARISTOTELI DHE MISTERI I VDEKJES SË ALEKSANDËRIT TË MADH

Shkruan :Rexhail Ramadani Historianët “akademikë” e shquajnë vetëm si “pushtues”, por Aleksandëri i Madh shquhet më tepër si politikan dhe “vizionar”. Ai kishte në mendjen...

Si u serbizua Sanxhaku

Nga Ismet Azizi/INA Të dhënat historike dhe gjetjet arkeologjike flasin se lugina e lumit Rashka që nga lashtësia ka qenë e banuar nga Ilirët dhe me dendësi...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!