Në Shkup themelohet Qendra Përkujtimore e Eksodit “Bllacë 1999”

Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup, në prag të shënimit të 20-vjetorit të eksodit masiv të shqiptarëve nga Kosova drejt...

Si sot, 465 vjet më parë nisi rrugën fjala e shkruar shqip

Si sot, 465 vjet më parë nisi rrugën e vet fjala e shkruar shqip. “U doni Gjoni, biri i Bdek Buzukut, tue u kujtuom shumë...

Pesë misteret që shoqëruan jetën e Ahmet Zogut

Jeta e një nga njerëzve më të rëndësishëm të shekullit XX, Ahmet Zogu, për historinë e shqiptarëve ka mbartur me vete dhe enigma e...

Restaurimi i Shtëpisë së Fishtës, flet specialisti: Konflikti me pronarët është përdorur si alibi!

Pas rrënimit të parë, Shtëpia e tjetër e Fishtës e shpallur Monument Kulture në 2008-ën është në gjendje kritike. Një projekt i ri i...

Gazetaria – profesioni më i miri në botë, pasioni që s’njeh kufi

Kur pyeta një herë në një universitet të Kolumbisë se çfarë provimesh aftësie apo të karakterit profesional iu nënshtrohen personat që dëshirojnë të studiojnë...

Një “Ditë Vere” shqiptare, edhe në Zvicër

Festa u përshkua nga emocionet që na dhuruan tingujt e muzikës së mirëfilltë shqiptare, të kënduar nga zërat e ëmbël të këngëtareve të njohura...

Xhakomo Kazanova, u arratis nga burgu i Venecias, i ndihmuar nga një gondola

I famshëm si një joshës i madh i grave, deri në pikën që emri i tij mbetet sinonim i një aktiviteti të tillë, italiani...

Në këto librari mund ta gjeni librin “Libri i luftës” i autorit Nuhi Bytyçi

Në këto librari mund ta gjeni librin “Libri i luftës” i autorit Nuhi Bytyçi18 mars 08:37 Librin “Libri i luftës” i autorit Nuhi Bytyçi mund...

SHQIPTARËT NË STUDIMET GJERMANE

Historia dhe gjuha e shqiptarëve, një "terra incognita" për Evropën shkencore të periudhës së Rilindjes evropiane, u bë relativisht vonë objekt i një interesimi...

Rona Nishliu ngrit në këmbë publikun në Vjenë

Më zërin e saj mbresëlënës dhe këngët e përzgjedhura, Rona Nishliu shkëlqeu para bashkatdhetarëve shqiptarë dhe miqve austriakë. Këngët si: “Me motivet tona”, “Moj...