Kulturë

Kulturë

Poezia e Asdrenit për bashkimin e Shkupit dhe Manastirit me Shqipërinë

Kosovë, o vend’ i famshëm i trimnis, Kosovë, o lule e bukur e Shqipnis! Ti bjeshkat plot vjollca rreth i ke, …Si vashë e virgjen: nuse sikur...

Poezia e Asdrenit për bashkimin e Shkupit dhe Manastirit me Shqipërinë

Kosovë, o vend’ i famshëm i trimnis, Kosovë, o lule e bukur e Shqipnis! Ti bjeshkat plot vjollca rreth i ke, …Si vashë e virgjen: nuse sikur...

Budvën e themeluan ilirët

Shkruan Msc. Anton Lulgjuraj Budva, qytet bregdetar i Malit të Zi, i vendosur pran një gjirit të vogël i futur në brendësi të Detit Adriatik,...

Të premten mbahet premiera “Arratisja e Sabri Popajt” në Shkup

Fondacioni Qendra e Civilizimit Islam”- FOCIC, këtë fundjavë në Qendrën Teatrore për Fëmijë në Shkup, organizon monodramë me temë “Arratisja e Sabri Popajt”. Monodrama “Arratisja...

Edhe viti 2017 i gjen të pa ndërtuara Teatrin dhe Bibliotekën...

Projekti për ndërtimin e Qendrës multi-funksionale të kulturës në Tetovë e cila do të përfshijë Bibliotekë dhe Teatër mbetet i parealizuar. Për herë të...

Kënga hit “Kur Kosova Serbisë ia ktheu trenin mbrapshtë”

Nga Demir KRASNIQI/ Atë ditë n’ Kosovë ndodhi ngjarja e vërtetë ! Shkruan shumë  gazeta edhe  “Nju Jork Tajms” – Kosova – Serbisë ia  ktheu trenin mbrapshtë...

Të qoft dheu i leht Hamlet, Promethe, Sefo…

ME RASTIN E VDEKJES SË AKTORIT TË MADH, SEFEDIN NUREDINI Departamenti I Kulturës i LR-PDSH me shumë dhimbje dhe trishtim morëm lajmin e vdekjes së...

Më ike e na ike o Sefë o kolos i skenës

Mehmet Latifi/ Iliria News Agency -INA Na iku edhe një kolos i skenës, asaj teatrore dhe kinematografike, na iku një artist shpirtmadh, na iku një...

“Deri në ditën e fundit të jetës dua të jem në...

“Deri në ditën e fundit të jetës dua të jem në skenë” ishte amaneti i aktorit dhe regjisorit, tanimë të ndjerë Sefedin Nuredini, i...

U Shua Kryeartisti Sefedin Nuredini – SEFA

  Nga Xhevat Limani/ Vdekja e papritur tingëllon me kob, me kujë, plotë gjamë e rrëmujë. A pak pate të tjerë (edhepse vdekjen e kemi hak),...