Da Vinçi, François dhe stratiotët shqiptarë

Lidhur me Bokalin ende nuk kemi shumë të dhëna rreth itinerarit të kësaj familje stratiote të emigruar në More nga Shqipëria. Më pas, me...

Shembet ura historike 300-Vjeçare Orgockës në Kolonjë

Reshjet e dy ditëve të fundit kane shembur plotësisht urën e Orgockës në Kolonjë duke i hequr listës së trashëgimisë kulturore një objekt 300...

Kanë thënë për shqiptarët

Carl Riter von Soxi:Ndjenjën e vjetër kombëtare e mbrojtën më shumë se të tjerët shqiptarët. Hobhose:,,Kur banorët e provincave të tjera pyetën se kush janë,ata...

Mehmeti zgjidhet në Tiranë kryetar i jurisë për çmimin letrar “Kadare”

Autori shqiptar nga Maqedonia Kim Mehmeti vjen për lexuesin me një vepër të re. “Pusi” një roman me elementë autobiografikë vjen si botim i...

Intervistë me Myftiu e Tetovës Pro.dr. Qani Nesini me rastin e Muajit të Ramazanit/VIDEO

Me rastin e muajit të shenjtë të Ramazanit, në një intervistë televizive ka folur Myftiu i Tetovës, prof.dr. Qani Nesini. Ai në këtë intervistë ka...

Skulptura me modelin “J” e Xhafës zë vend në Firence, simbol i urtisë e...

Skulptura e hekurt, që ka formën e bastunit apo të shkronjës “J”, e artistit Sislej Xhafa tashmë është vendosur para objektit të Pallatit të...

‘Shqiptari?! I gëzuar, kërcen, ecën me shpatë, bujar…Por neglizhon të vërë pasuri’

Gazeta e Perandorisë franceze, “Journal de l’Empire”, ka botuar, të dielën e 24 korrikut 1808, në faqen n°2, veprën e arbëreshit Angelo Masci (Ëngjëll Mashit)...

Festivali Ndërkombëtar i Teatrove, “Prishtina Theater International Festival” – thirrje për aplikim

Festivali Ndërkombëtar i Teatrove PTIF (Prishtina Theater International Festival), shpall të hapur thirrjen për aplikim për të gjitha kompanitë teatrore të interesuara për të...

Angjelina Krasniqi- Enxh: Ku ikam kufinjtë? .

Angjelina Krasniqi- Enxh: Ku ikam kufinjtë? . Shpata e shenjtë e Mbretit tonë të Epirit Dy-tehëshe ke prerë fjalën, dhe armikun, Rreh krahët në muze,pa iu dorëzuar hirit Godet...

Akademia Shqiptare Amerikane e Shkencave dhe Arteve i nderoi 15 personalitete me titullin Akademik...

Akademia Shqiptare Amerikane e Shkencave dhe Arteve, Nju Jork-Shkup, më 13 prill 2018 i nderoi me titullin Akademik (post mortum) personalitete të shkencave dhe...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!