19.6 C
Macedonia
E martë, Korrik 25, 2017

Oratoriumi “Dashuria ndaj profetit” në skenën e Operës dhe Baletit Maqedonas

Mbrëmë, me mbështetjen dhe organizimin e Ministrisë së Kulturës, Institutit Junus Emre si dhe nikoqirit, IN “Opera dhe Baleti Maqedonas”,  në sallën e madhe...

Agjencia e Filmit dy vjet pa shqiptarë

Vendi bosh i anëtarit shqiptar në Këshillin drejtues të Agjencisë së Filmit ende nuk është plotësuar. Prej gati dy vjetësh, pas skadimit të mandatit...

Arian Leka: Letërsia shqiptare vijon të mbetet e izoluar

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Përkthyesve, shkrimtari Arian Leka, organizator prej pesë vitesh të aktiviteteve në nderim të figurës së përkthyesit, flet mbi...

Në tetor rifillojnë kurset në gjuhën arbëneshe në Arbënesh të Zarës

(Është ky një lajm i gëzueshëm për të gjithë arbëneshët e Zarës, por edhe për shqiptarët në përgjithësi, pavarësisht se ku ndodhen. Këtë lajm...

POETI I KA MIQ EDHE ARMIQTË

NGA KALOSH ÇELIKU (Popull i lumtur)  Unë e shoh popullin para këmbëve të Olimbisë Edhe, mos më thuani, se: është popull i lumtur.   Përditë e shoh popullin para...

Zeni Ballazhi zgjidhet ushtrues detyre i drejtorit të GKK-së

Është mësuar emri i ushtruesit të detyrës së drejtorit të Galerisë Kombëtare të Kosovës, që do të jetë në këtë detyrë deri në përzgjedhjen...

Poezi për betejën e Kumanovës

NATË PA HANË MBI KUMANOVË O moj hanë o moj e mjera hanë, Dritë pse ti nuk je kah na banë? Dritën tane kush ta ka nxanë? Nuk...

Shtëpia e Ismail Kadaresë kthehet në muze (FOTO)

Këshilli Bashkiak i Gjirokastrës miratoi dje kthimin në muze të shtëpisë së lindjes së shkrimtarit të shquar Ismail Kadare. Shtëpia është gati në përfundim...

Umberto Eco, një roman për gazetarinë e ‘numrit zero’

Bisedë midis shkrimtarit Umberto Eco dhe historianit Paolo Mieli, president i RCS Libri, historian dhe gazetar, me rastin e botimit të Numrit Zero, romanit...

Universiteti i Zarës mbajti tubim komemorativ kushtuar ilirologut Aleksandër Stipçeviqit

Mehmet Latifi/INA Tubimi komemorativ kushtuar Akademikut prof. Dr.sc. Aleksandër Stipçeviqit është mbajtur në ambijentet e Universitetit të Zarës, më date 23 shtator 2015,  ku ishin...