Maqedoni

Maqedoni

Mulla Sula vizitoi Rijasetin e Serbisë në Beograd

Reisul ulema i Bashkësisë Islame të Maqedonisë, Sylejman ef. Rexhepi i shoqëruar nga zyrtarët më të lartë të Bashkësisë Islame të Maqedonisë, në mesin...

Sela e Zaevi po gatuajnë qeverinë e re

LSDM dhe Aleanca për Shqiptarët do të takohen për propozim ligjin e gjuhës shqipe. Për dallim nga BDI, nënshkrimet e tyre janë të garantyar...

‘Maqedonia u ndërtua mbi themele antishqiptare me duart e vasalëve të BDI’

Në një prononcim të vetin, shkrimtari ynë Kim Mehmeti pohon se shumica e burrështetasve shqiptarë janë ata që e ushqejnë ngjizjen e disponimit antiperëndimor...

BDI së shpejti me vendim për qeverinë e ardhshme

BDI-ja dhe Aleanca për Shqiptarët janë vënë në dijeni me përmirësimet e fundit të ligjit për gjuhët, por ende nuk kanë marrë vendimin final...

Shehtanski: Kriza në Maqedoni është ndëretnike

Është e qartë se shqiptarët me këto provokime, aspak nuk u intereson formimi i asnjë qeverie, përveç rënimin e shtetit unitar, kurse ngjarjet në...

Pse heshtën deputetët shqiptarë dhe lidershipi i BDI-së?

Qenan Aliu ...Establishmenti politik maqedonas edhe pas vitit 2001 vazhdoi me avazin e vjetër të kontestimit të çështjeve edhe pse në një farë mënyre...

Micov: Ivanov të mos mashtrohet e ta mandatojë Zaevin

Stefan Vllahov Micov nga Manifesti maqedonas në TV Nova ka folur rreth ngjarjeve të fundit politike, si çështja për formimin e qeverisë së re,...

Çaprashitësit e çekmexheve pa dimi

Xhemal Ahmeti 28 vjet dështim dhe asnjë mësim. Klasa politike në Maqedoni nëse nuk mëson edhe nga ky dështim i madh, kulturosfera shqiptare duhet t’i...

Zaev ka pranuar ndryshimet për gjuhën shqipe, pritet së shpejti qeveria e re e...

BDI-ja dhe Aleanca për Shqiptarët janë vënë në dijeni me përmirësimet e fundit të ligjit për gjuhët, por ende nuk kanë marrë vendimin final...

Maqedonasit kërkojnë platformë politike me vija të kuqe kombëtare

Profesori Lubomir Cucullovski ka deklaruar se është e nevojshme që edhe maqedonasit të kenë një platform të tyre, e cila do t’i vendosë vijat...