Shqiptarët spektatorë për emrin, Krusheva 10-ditëshe s’mund të jetë emërtim

Nga Skënder Karaçica Ka disa vjet që mes Athinës dhe Shkupit nisi loja politike e boshtit pansllavistë, për të bërë hartën e re për Maqedoninë...

Ja kush e kërkon largimin e Ali Ahmetit

Artin Spahiu Dëshirë e madhe e faktorit anti-shqiptar në Maqedoni dhe në rajon për t'u larguar nga politika Ali Ahmeti, duke përfshirë këtu edhe dëshirën...

Po çuditet Sveti Ilija, po pyet kush po don të më përkthen shqip

Ali Ibraimi Maqedonët synojnë e lakmojnë emër për përdorim mijëvjecar, Shqiptarët synojnë e lakmojnë zgjedhjet e ardhshme. Tregoni politikajve maqedon edhe disave shqipfolës. Ne nuk...

Republika BDItase e Maqedonisë

Zekirija Ibrahimi Edhe kur njeriu dëshiron të heshtë se është Ramazan dhe duhet të vetëpërmbahemi,  Edhe kur dëshiron të manifestosh dashamirësi në shenjë të bashkëpunimit...

Vija e kuqe për emrin e shtetit të Maqedonisë dhe shqiptarët

Nga Abdulla Mehmeti Shqiptarët në Maqedoni janë popull autokton, përbëjnë shumicë të konsiderueshme të popullsisë në këtë shtet, afër 40%, që sipas parimeve të së...

Propozimi më i ri i emrit të Maqedonisë

Xhelal Zejneli/ Ditët e fundit, qytetarët e Maqedonisë u njoftuan me propozimin për emrin e ri të shtetit. Varianti në gjuhën maqedonase Republika Ilindenska Makedonija,...

Populli në Maqedoni e kanë humbur busullën e orientimit

Nga Selim ILJAZI/ E keqja më e madhe e shoqërisë në Maqedoni, i ka ardhur nga degradimi i inteligjencës. Ky degradim i ka krijuar kushte...

Kryengritja e Ilindenit ishte me karakter bullgar

Masa e gjerë e popullsisë shqiptare që jetonin në fshatrat e Kosturit dhe Follorinës nuk e mbështetën këtë kryengritje sepse ajo nuk kishte karakter...

Nderi dhe ndershmëria

Nga Frank Shkreli/ Këtu në Shtetet e Bashkuara është traditë që në këtë stinë të vitit, universitetet amerikane të organizojnë ceremoni për të diplomuarit, ndërkohë...

Republika Maqedonia e Ilindenit i përjashton shqiptarët

Vebi Bexheti Ështe fakt i pamohueshëm se të gjithë shqiptarët e Maqedonisë janë për integrime euro- atllantike. Ky orientim i shqiptarëve me sytë ,,andej kah...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!