Opinione

Opinione

Testimi ekstern më thoni çfarë është?

Nga Nehat Jahiu/ Testimi ekstern që në fillim kur është futur dihet mirëfilli që në start se ka dështuar.Shumë projekte të Ministrisë së Arsimit deri...

Aktet terroriste të 27 prillit dhe Qeveria e Maqedonisë

Nga Abdulla Mehmeti/ Përderisa forcat politike që aktualisht e përbëjnë shumicën e deputetëve në Parlamentin e Maqedonisë, studiuesit, analistët, gazetarët dhe mediat, nuk e bëjnë...

Deri kur më kështu me shqiptarët në Mal të Zi

Frank Shkreli/ Të ënjtën, me 25 maj në Bruksel, takohen kryetarët e shteteve dhe të qeverive të vendeve anëtare të NATO-s.  Në një deklaratë të...

AS MISH AS PESHK

Sermet Sulejmani Sot bashkëqytetarët tanë maqedonas festojnë Ditën e alfabetit Cirilik të shkruar nga vëllezërit Cirili dhe Metodi. Deri këtu, le ta themi, ''në rregull''!...

BRAKTISET PLATFORMA SHQIPTARE !

Ja më në fund lideri i integristëve Ali Ahmeti, mbrëmë u prononcua se kanë hequr dorë pjesërisht nga Platforma Shqiptare në programin qeveritar të...

QEVERIA E MAQEDONISË DHE PËRFSHIRJA E ,,PAKICËS SHQIPTARE”

Abdulla Mehmeti Nëse kushtimisht, cilitdo prej nesh i jepet mundësia për formimin e qeverisë në Maqedoni dhe si kusht i caktohet përfshirja e kandidatëve nga...

Po biem në regjim totalitar

Nga Arben Llalla Qëllimi i çdo regjimi totalitar është dorëzimin i shumicës përmes mohimit të dijes dhe të shprehjes së fjalës së lirë. Në këtë...

Ngadale beg se ka hendek

Sulejman Mehazi Janë mbledhur tog beglerë e agallarë të partive politike shqiptare për të hyrë e formuar qeverinë e re të Maqedonisë. Kryetarë, anëtarë të...

PËRSËRI NE KURBAN

  Sermet Sulejmani S’është hera e parë që e vë në dukje këtë ‘’mashtrim të madh’’ që po u bëhet shqiptarëve të Maqedonisë nga partite shqiprare...

LAVDI “heronjve” të Xhadisë

NGA KALOSH ÇELIKU                   (Prolog nga groteska idilike (satirë me Tre Libra): Dudumi gërhet për Liri (Shkup, 2016). Dramë e cila mezi arriti të hyjë...