Opinione

Opinione

Imazhi i Kosovës dhe qeverisja si shëmbëlltyrë e korrupsionit!

Bukurije Rrustemi/ Është shndërruar gati në një zakon të parashikueshëm tashmë, se sa herë që në Kosovë protestohet nga qytetarët e saj, pavarësisht motiveve...

Nevoitet reformim i tërësishëm i shoqërisë politike shqiptare

Ejup Berisha/Jo vetëm reformim i partive politike por duhet të bëhet reformim i tërësishëm dhe radikal i shoqërisë politike shqiptare në Republikën e Maqedonisë...

SHQIPTARËT DHE SHQIPFOLËSIT

O ju shqipëtar të mjerrë, ç’ju ka marë koka erë e luftoni për të tjerë Elmaz Ademi Këto vargje jan shkruar një shekull e gjysmë më...

Rreth Zaevit të përbashkuar…

Nga NEBI MËRSELI/ Natën e 11 dhjetorit disa do të festojnë, disa do të kënaqen me rezultatet e zgjedhjeve, e disa me pezmë e hidhërim...

“Receta” e pengimit të ndërtimit të kryqit!

Ndërtimi i këtij kryqi nuk mund të ndërpritet as me protestë te vendi ku do të ndërtohet kryqi, e as me ndonjë protestë në...

25 vjetë Pavarësi me Varësi !

Nga Qenan Aliu/ 8 Shtatori shënon 25 vjetorin e Pavarësisë së Maqedonisë. Njëkohësishtë këto janë 25 vite të varësisë së shtetit në shumë dimensione. Maqedonija...

Deri ku ka përparuar Kosova me konceptin e menaxhimit të ri...

Adea Hasi  Menaxhimi i ii publik është koncept shumë i rëndësishëm në kohët e sotme sepse ka për qëllim të bëjë një lloj modernizimi të...

Marshimi i dhimshëm i fëmijëve të Idrizovës!

Shkruan Arben Taravari – Sekretar i përgjithshëm i LR-PDSH Jo larg Shkupit, gjendet një fshat që quhet Idrizovë…Kur hyn në këtë fshat të duket vetja...

KUJT I BËN NDER EMËRTIMI ,,RRUGA E KOSOVARËVE”?!

Abdulla Mehmeti Sipas mediave vendëse, këto ditë paska përfunduar në Tiranë rikonstruktimi i një rruge të kryeqytetit, e cila mban emrin “Rruga e Kosovarëve”!...

Shkupi si tentoi të fshehë dhe tjetërsojë gjurmët shqiptare të Nënë...

Editorial INA Në Shkup vazhdimisht janë shlyer gjurmët për Gonxhe Bojaxhiun. Shtëpia e Nënë Terezës nuk u ndërtua në lokalitetin ku duhej të ishte pikërisht...