Me prokurorinë shihemi në gjykatë, aty ku duhet të ndahet drejtësia!

Nga Bardhyl Mahmuti/ Sjellja kolektive gjatë përcjelljes së komandantëve të UÇK-së për në gjykatën politike të quajtur Speciale të Kosovës në Hagë dhe kakofonia se...

Aman opozitë, mos kërkoni zgjedhje të parakohshme se do ia zgjatni jetën BDI-së

Nga Sulejman MEHAZI/ Para se ta lexoni shkrimin, miq e lexues të dashur, të mos më kuptoni prapësht e shtrembër sipas bindjeve tuaja politike,...

Evolucioni i Ligjit të gjuhëve

Nga Vullnet Dervishi Shoqerite ashtu edhe si çdo gje e gjalle me kalimin e kohes dhe ne menyre natyrore permiresohen ne nje proces tanime te...

Gjuha shqipe në Maqedoni me përqindje 20%…(!)

Nga Skënder Karaçica Gjuha shqipe në hapësirën etnike shqiptare në Maqedoni,me ligjet e shtetit dhe të ,,lirive të njeriut,,apo më qartë të konventës për gjuhët...

Kshu folën Alia

Kshu folën Alia: Talat nënshkruje E thash disa ditë më parë se heshtja e Alisë është me e madhe se çallamet e tjerëve, Zaevit,...

Porosi nga Amerika se çka fituan shqiptarët në Maqedoni!

Skender Karaçica/ Pas mbledhjes së parlamentit të Maqedonisë në të cilën u miratua amandamenti në dritën e ndryshimit të emrit Republika e Maqedonisë së Veriore,...

A do bëheni burra najherë!

Nga Ruzhdi Matoshi/ Siç e dimë kur u rrëzua regjimi VMRO dhe BDI ishin pikërisht votat e deputetëve të Aleancës për Shqiptarët që e bënë...

North Macedonia nuk ka kapacitete

Nga Bajram Zendeli/ Maqedonia e Veriut nuk ka kapacitete të i përmbush standardet për antarsim në NATO dhe Be-në. Fakti që sllavomaqedonët shumica më tepër janë...

ILIRIDA!

Marim Mema ILIRIDA! Dje pasdite në bisedë e sipër me një mik mes tjerash më pyeti: E di çka ndodhur më datë 11 Janar, 25 vite...

TË PISTË SI ATA

Nga Syrija Rashidi/ Ishte e pritshme që të ndodhë kjo luftë speciale dhe propagandistike ndaj Aleancës. Propaganda ndaj nesh bëhet jo për atë që kemi...