Opinione

Opinione

MARRËVESHJA E OHRIT DHE BANALIZIMI SAJ

Xhelal ZEJNELI / Maqedonia është në mosmarrëveshje me Greqinë, me Serbinë dhe me Bullgarinë. Athina nuk ia njeh emrin, Beogradi s’e pranon autoqefalinë e...

Një Marrëveshje që duhet pshurrur

Nijazi MUHAMEDI / E vërteta e kësaj “marrëveshjeje” që mbahet e ndrydhur që të mos dalë në opinion shqiptar në shtatë palë dryna mashtrues...

“Ohri”, marrrëveshja që prodhoi… pushtet të korruptuar

Ylli Pata I vetmi aktor që është në lojë nga protagonistët e Marrëveshjes së Ohrit është Ali Ahmetit. Tre nga protagonistët kanë ndërruar jetë: Arbën...

MO nuk i mbylli problemet për të cilat plasi konflikti në...

Emin AZEMI / Përpjekja për ta dekompozuar Maqedoninë e Ohrit nga qarqe vendimmarrëse politike maqedonase, është kundërtendencë e frymës kohezive ndëretnike që ka gjeneruar kjo marrëveshje. Faktorizimi i...

“KËNGË JEHO…” 2015- Strugë

Sabaudin ZHUTA  /  U përmbyll festivali ( i 24 me rradhë ) mbarkombëtar i këngëve dhe valleve të përpunuara e stilizuara shqiptare. -Të rikujtojmë "kohërat...

Ixhet Memeti – Avokat Populli apo i Pushtetit

Fërgim DEMIRI / Fatkeqësia është, sepse në këtë post u zgjodh një shqiptar, por jo me votat e qytetarëve. U propozua nga një parti...

Heronjtë e Shkupit (III)

Faton Curri / Ai është i robëruar edhe në liri, pasi në çdo bisedë telefonike numri më i paktë i bashkëbiseduesve është tre. Është...

Shqiptarët janë popull pa sovranitet

Shpëtim Pollozhani/ Fjala sovranitet, në thelb do të thotë: autoritet, sundim ,rregull dhe force. A kanë vallë shqiptarët autoritet  në shtetin ku  paguajnë taksat...

Ky koc

Edison YPI / Ky koc, domethënë unë, nuk mburret kurrë. Por kur të gjithë të tjerët gjatë gjithë kohës me mënyra të tërthorta dhe...

A e njihni Axhën Musë?

Ejup Berisha/ Ky është anëtar afatgjatë i një Shoqate aksionare të quajtur Qeveri që na e ka “trus”-ur dhe po na e “trus” sa...