21.3 C
Macedonia
E enjte, Korrik 27, 2017

A duhet akoma përkrahur BDI-në?

Argjir Beqiri/ Ka një kohë të gjatë që mundohem të konstatoj se Republika e Maqedonisë është vend i hiperpolitizuar, politika është shumë prezente dhe shpesh...

Ku na solli politika me maska

Besim A. Dogani/Amoraliteti në politikë, vënia e interesave personale dhe grupore mbi ato të përgjithshmet, fyerjet nga më banalet, shpifjet, janë veçoritë karakterizuese të...

Arsimi shqip në Maqedoni si në kohën e regjimit të Milosheviqit

Muhamer Pajaziti/Arsimi është një nga të drejtat universale, e drejtë kjo e garantuar në Konventën e të Drejtave e Fëmijës në nenin 28. Kjo e...

Ali Ahmeti me mendime fashisto-komuniste për ndalimin e partive të reja shqiptare

Lebit MURTISHI/Të vetmin mendim pakashumë të saktë që ka dhënë Ali Ahmeti gjatë ,,karierës” së vet politike, i cili pasqyron edhe gjendjen emotive momentale...

Rrëfenjat nga kryeministri Rama

Medai Shaholli/ Kryeministri Rama vazhdon të befasojë opinionin ndërkombëtar me rrëfenjat e tij për shembullin e harmonisë fetare në Shqipëri dhe multifetarizmin si dhe...

Qytetarët janë lodhur për një çerek shekulli me pritje

Abdulla MEHMETI / Në kohën e sotme, marrjen e pushtetit ta krijojnë rastësitë, me ndihmën e shërbimeve sekrete, kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe të mafisë...

Ata që penguan klinikën “Shëndeti” penguan dhe përfundimin e filmit “Midis dashurive”

Nga Petrit MËNAJ/ (Reagim për opinionin e z. Urim Gjata botuar në gazetën “Zhurnal” më 24.09.2015)   Kur një gazetar arrin që prefesionin e tij ta manifestohet...

Para fakteve dhe perënditë përkulen

Faton POLLOZHANI/ Në natyrë ka shumë forca të mrekullueshme, por më të fuqishme se njeriu nuk ka. Qëndrimi që mbanë etika njerzore, sipas së cilës...

Tetova, një shembull i keq i planifikimit urbanistik

Abdulla Mehmeti/ Ata që kanë studiuar për ndërtimtari dhe arkitekturë, sidomos në Universitetin e Shkupit, duhet t’ua shpjegojnë banorëve të Tetovës se pse profesorët e...

Tek Doktori

Edison YPI/ -Çfarë bën ti kur sheh në televizor një ushtri me makina, autoblinada, polica të armatosur gjer në dhëmbë që shkojnë të shkulin 100...