Friday, January 19, 2018

Nuk bëhen petulla me UJË, Musa Xhaferi…

Hajredin Ibrahimi/Zëvendës Kreministri i Maqedonisë, njëkohësishtë edhe përgjegjësi për zbatimin e “Marrveshjes së Ohrit“ sot (10.11.2015), pas 15 viteve në Tv Alsat-M deklaroi se...

Partitë e “vogla” më të interesuara për Zgjedhje

Pas arritjes së marrëveshjes së “Perzhinos” në mes katër partive më të mëdha politike, hapi tjetër padyshim se është zbatimi I zgjedhjeve parlamentare në...

Pse dështoi Kosova në UNESCO

Ejup Berisha - Mospranimi i Republikës së Kosovës në UNESKO dështim i diplomacisë amerikano europjane karshi asaj ruso-serbe E vërteta dhemb por duhet thënë patjetër....

Pengesa për anëtarësimin e Kosovës në UNESCO-Rezultat i Luftës së Ftohtë

Nga Bardhyl MAHMUTI / Mobilizimi për dhe kundër anëtarësimit të Kosovës në Institucionin e Specializuar të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukim, Shkencë...

Vlera e Lirisë

Nga Abdulla MEHMETI / Miku im i nderuar, e kuptoj plotësisht shqetësimin dhe revoltën tuaj dhe të shumë miqve të tjerë se ,,nuk ka ideale...

Për atë, PDSH do të fitoj

Orhan Ibrahimi/Cilët ishin ata, që për njëzet e një vite hartuan, projektuan dhe realizuan plane, për ta njëllosur e për ta përçarë, për ta...

Virgjëria në Kosovë dhe lumturia

Agjencia e Statistikave të Kosovës paska bërë publike një anketë reprezentative në bashkëpunim me UNICEF-in, ku me përqindje konstatohet virgjëria e të rinjve nga...

A duhet të goditet me vezë edhe Ali Ahmeti?

Dionis Xhafa/ Këto kohë ka nisur një “fushëbetejë” e ballafaqimit të liderëve politikë shqiptarë me vezët. Si duket, në pamundësi për të gjetur një reagim...

Ka ardhur koha për një revolucion kognitiv

Vesel Memedi/Të menduarit kërkon orvatje dhe mund, por njerëzit zakonisht nuk dëshirojnë të harxhojnë mund për mendime politike. Individët zakonisht marrin vendime duke u...

Nëse Albini ka të drejtë…

Nga Anila Bardhi/ Ka një teori e cila gjykon se korrupsioni në shoqëritë në tranzicion ka efekt të dyfishtë : Efekt i pari ka të...
error: Materiali eshte i mbrojtur !!