Tregtarët e Bit Pazarit janë të ndershëm dhe punëtorë, shyqyr Zotit që nuk janë...

Tregtarët e Bit Pazarit janë njerëz të vyeshëm, punëtor dhe të zellshëm. Ata punojnë ndershëm dhe me djersë të pastër e pa hakun e...

Ngushëllime Kumanova e lavdishme!

Artin Spahiu Edhe kanuni, edhe tradita, por edhe ligjet pozitive, asnjëherë nuk flasin për raste të rënda tragjike para 24 orëve. Pikërisht, edhe për rastin...

 Kush ishte autori i vërtetë i romanit “Tradhëtia” dhe mashtrimi i Kapllan Resulit!

Nga  Nafi ÇEGRANI  Ai është një nga pishtarët e arsimit dhe të kulturës sonë kombëtare, viktimë dhe i pëndjekur nga UDB-a,MAHMUT DUMANI. Dora e Zotit...

Regjistrimi Censues 2020 dhe frika e emigrantëve për t’u regjistruar në SHBA

Nga Beqir Sina/ WASHINGTON D.C: Pyetja e Departamentit të Drejtësisë për çdo familje do të shkurtonte pajtueshmërinë dhe shpenzimet e programit të regjistrimit Censuesin e...

Mungesa e sistemit të vlerave dhe diskriminimi i arsimit shqip

Prof. Etem XHELADINI Shumë intelektualë por edhe unë vazhdojmë të bëhemi thjerrëz dhe t’i shpalosim problemet e arsimit në shoqërinë tonë, në veçanti të arsimit...

Menduh Thaçi!

Nga Adelina MARKU Gjyshi im, Baba Din, gjithë jetës ishte marrë me tregti. Ishte burrë i fisëm! E mbaj mend të shtyrë në moshë më,...

Konflikt i ri në Ballkan? Ja kë do zgjedhin SHBA mes shqiptarëve dhe grekëve

Avokati Spartak Ngjela, përmes një postimi në facebook, ka shkruar lidhur me atë se si mund të reflektojë situata e politikës globale në fatin...

Radiotelevizioni i Kosovës nuk e humbet traditën e hershme antishqipëri!

Lebit Murtishi/ Si trashëgimtar i denjë i ish RTP-së (Radiotelevizioni i Prishtinës) përmes valëve të së cilës villej dikur vreri më helmues (“në gjuhën shqipe”)...

TALLJE AKADEMIKE!

Agim Vinca/ (Shkas: Botimi i librit “Poetët akademikë. Antologji e poetëve anëtarë të Akademisë Maqedonase të Shkencave dhe të Arteve” nga Akademia e Shkencave dhe...

Zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi, partitë shqiptare bëjnë autogol

Zgjedhjet presidenciale që do të mbahen të dielën, më 15 prill, në Mal të Zi, janë edhe një sprovë për politikën e partive shqiptare...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!