Korrigjimi paqësor i kufirit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Shkruan: Hashim Thaçi Unë jam i sigurt se në politikën kosovare, tek qytetarët e Kosovës, nuk ka aspak dyshim se ne, si udhëheqës institucionalë të...

Serbia përmes Luginës synon lidhjen me Selanikun përmes kanalit ujor

Refik Hasani/ Presheva, Bujanoc jan dy komuna që pëmesë tyre kalon Autostrada e Hekurudha si lidhje tokësore që lidhin Beogradin e Athinën. Mos të...

Beogradi po zbaton “Recetën” e diplomacisë kineze

Prof.Dr.Mehdi HYSENI Duke shpresuar se diplomamcia dhe mbështetja kineze, do ta ndihmojë diplomacinë serbe, kur është fjala për “kthimin” e Kosovës nën Serbi, si...

Referendumi në Maqedoni, është një “betejë” e re e stilit “to be or not...

Nga Fadil Maloku/ 1. Maqedonia më 30 shtator përmes Referendumit, do i thotë; “PO” ose “JO” perspektivës Europiane, por, jo edhe integrimeve (në BE-ne) me...

Për gjendjen e rëndë mendore dhe fizike të shqiptarëve në Maqedoni

Nga Abdulla Mehmeti Edhe lepujt, të njohur si gjallesa më frikacake, reagojnë përballë rrezikut për jetën e tyre, ndësa njerëzit nganjëherë tregohen më të dobët...

Reagim lidhur me shkrimin statuja skandaloze e komandant Kumanovës?!

Nga Nehat Jahiu (REAGIM NDAJ SHKRIMIT TË AUTORIT ILIR MUHARREMIT: Statuja skandaloze e Komandant Kumanovës, a është për tallje?) Disa herë është shkruar rreth shtatores së...

Gjendja e arsimit të shqiptarëve në Maqedoni – nje realitet apo dezhavu

Arburim Iseni/ Arsimi në Maqedoni në të gjitha nivelet është duke e humbur kuptimin esencial. Politika ditore, nxjerrja e kuadrove të pakualifikuar, angazhimi i njerëzve...

Cilët janë skenaret e mundshëm për Maqedoninë dhe ç’ka e pret atë?

Nga Shefik Duraku/ Janë tre skenarë të mundshëm që mundë të ndodhin në Maqedoni në një situat kur gjendemi para një vendimi historik që ka...

Ditën e nesërme e parashoh edhe me një shtet shqiptar

NGA KALOSH ÇELIKU Shqiptarët gjithë jetën e tyre historike-politike, pas Luftës Dytë Botërore (“Shqipërisë Madhe”) e kaluan në Luftë me provokime politike dhe vazhdimin e...

REFERENDUMI I 1 dhe 2 marsit 1992 në Luginë dhe aktualizimi i tij

Xhemaledin Salihu/ Lugina e Preshevës është e banuar me shumicë shqiptare dhe aktualisht shtrihet në jug të Serbisë. Ajo qysh në Antikë i takonte Dardanisë,...
error: Ku kontent eshte i mbrojtur!