Debati për ligjin për gjuhët vazhdon në Komisionin për sistem politik

0
4

Në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë sot seanca do të mbajnë Komisioni për sistem politik dhe marrëdhënie midis bashkësive dhe Komisioni për kulturë.

Komisioni për sistem politik dhe marrëdhënie midis bashkësive do ta vazhdojë debatin rreth Projekt-ligjit për përdorimin e gjuhëve.

Debati rreth përdorimit të gjuhëve në këtë trup kuvendor filloi pardje, pasi që paraprakisht mori dritë të gjelbër nga Komisioni për çështje evropiane, i cili debatoi për të si trup amë.

Në rend dite të Komisionit për kulturës është Propozim ligji për shfuqizimin e Ligjit për artistin e kombit të Republikës së Maqedonisë në lexim të parë.

Anëtarët e Komisionit do t’i shqyrtojnë edhe Propozim-ligjin për ndryshim dhe plotësim të Ligjit për përdorimin e gjuhës maqedonase në lexim të parë dhe aktivitetet për përgatitje të Propozim-programit për shënimin e përvjetorëve jubilare të ngjarjeve të rëndësishme dhe personaliteteve eminentë në Republikën e Maqedonisë për vitin 2018.

Comments

comments