Greqia po përgatitet për luftë në Maqedoni (Foto)

Një tensionim i mëtejshëm i situatës në Maqedoni deri në përplasje civile është një skenar që po diskutohet. Në të njëjtën kohë, sipas “Ethnos”, Komisioni Evropian ka ndërmarrë ditët e fundit iniciativën për të ngritur  në Shkup zyrën e menaxhimit të informacionit ku përfaqësohen të gjitha shtetet anëtare të BE-së, me diplomatë  apo zyrtarë të policisë.

Qëllimi është të sigurohet një veprim i koordinuar nëse do të jetë e nevojshme, pasi vendi kërcënohet nga përplasjet civile. Burime të njëjtat thanë se kriza në Maqedoni u diskutua  se gjatë vizitës dyditore të ministrit të Mbrojtjes së Qytetarëve Nikos Toska në Beograd. Frika është se një destabilizim i mundshëm Maqedonisë, do të bëjë që të dy vendet të ballafaqohen me menaxhimin e krizës në kufijtë e tyre, shkruan respublica, transmeton Gazeta Lajm.

Edhe pse ky është një skenar i padëshirueshëm, autoritetet greke kanë vendosur tashmë pikën që do të shërbejë si një vend pritës, regjistrimin dhe identifikimin e maqedonasve, të cilët do të hyjnë në territorin grek për të kërkuar strehim. (Lajmpress)

527711216_1493805466-6020013

 

 

 

 

Comments

comments