Grupi Kumanovës u dënua më shumë oficerët e Hitlerit

Shpetim Pollozhani

GJYQI I NYRNBERGUT
Rudolf Hess minister i ekonomisë i Hitlerit u denua me 20 vjet burg. Prej 10-20 burg u denuan edhe kater ministra te tjere te Hitlerit, të cilet ishin pjese e nje makinerie qe shkaktoi 25 milione viktima.
Gjykata e Nyrnbergut denio gjithsejt 155 ushtarake dhe nepunes te sistemit me vrastar ne bote.
Gjykata e Shkupi Nje i denoi shtate shqiptare me burg te perjetshem dhe te tjeret me burg deri ne 40 vjet.
Te denuarit e Grupit te Kumanoves u denuan me 1/5 e denimeve te akuzuarve ne procesin e Nyrnbergut.
Mos valle Grupi i Kumanoves beri faj sa nje e pesta e makinerise te Hitlerit.
Faktori Nderkombetar duhet te angazhohetohet ne zbardhjen e se vertetes se kush ishte organizatori dhe kush i vrau policet maqedonas, dhe me armen e cilit pjesemarres te Grupit jane vrare policet dhe pjesemarresit e Grupit.
Kethimi i lendes ne rigjykim eshte i domosdoshem, natyrisht duke bere paraprakisht ekshumacioninin e viktimave(pjese nga fjala e ime e thene sot ne protesten e SHhkupit kunde denimit drakonik te Grupit te Kumanoves.

Comments

comments