ILIRIDA Do të formohet dhe pikë!

Nga Ismet Shabani/

Georgievski: “Shqiptarët do të mendojnë për një shtet të tretë shqiptar në Ballkan“, dhe ti z. Georgievski: „sdo ta ndalosh kurrë“!

I ngjet një retorike në formë blasfemie, meqense askush ne shqiptarëve nuk don të na shof të bashkuar në rrugen e jetës drejtë prosperimit të ndritur, jo vetëm kombëdashës por edhe fqinjëdashës të fuqishëm! Kur them fqinjëdashës të fuqishëm, e mbështesë gjithë teorin në bazë të përceptimeve e tragjedive që kaluam si komb nëpër duart e tyre famëkeqe, të përgjakur e të djallëzuar, deri në atë shkallë e masë, sa nuk i ngjet aspak natyres humane të njerëzimit, në asnjë nga periudhat e djallëzuara të tyre historike!

Sot, përsëri mendojn me dinakërin grabitçare të mesjetes, me skenarët që tashmë i kemi mësuar përmendësh dhe, mund të them me plot përgjegjësi, se ata janë në gjendje të bëjnë çmos, madje edhe ta shkatrrojn tërë „Maqedonin e vet“, për të cilën aq shumë trumbasin, vetëm për të mos parë me syt e tyre, „Iliriden shqiptare të ndritur“!

Ata e kanë të qartë, se: „Maqedonia“ nuk ekziston! Maqedonia, është vetëm një Krahinë Ilire, e cila për fatin e keq të Gerogievskit e kompanisë së tij, gjendet nën regjimin po aq barbar e fashistoid Grek, i cili nëpër vite të përgjakshme të historisë sonë, shkatrroi gati të gjitha rrënjët e „Çamërisë sonë të shenjtë“!

Greqia, sado djallëzore që ishte ndaj vëllezërve dhe motrave tona çame, bëri mirë që se njohu asnjëherë shtetin tuaj me emrin „Maqedoni“!

Të njëjten gjë e qendrim „mosnjohës“, e mbajti ndaj jush si popull i vetëshpallur e inekzistent „maqedon“, edhe shteti e populli i juaj vëlla Bullgar! Kështu ju nuk keni as gjuhë e as atdhe! E qartë, artificialitetit tuaj, po i humbë ngjyra si produkteve të falsifikuara “kineze”!

Ju z. Georgievski, jeni në gjendje që me vetëdëshirë edhe ta ndani token tuaj me fqinjët e tjerë antishqiptar, por ja, fatkeqësia e juaj është, që nuk ju pranon askush si “maqedon”, përveç fuqisë fqinjëdashëse shqiptare, të cilën me përbuzje po e shqelmoni deri te vetëshkatrrimi i juaj! Serbia dinake me ndihmen e Rusisë, do t’ju kishte përbijë brenda orësh, sikur mos të ishte ai teritor kombëtar, “gjysëm shqiptar e gjysëm bullgar”, të cilat sot i takojn fuqisë së “NATO-së”, kontradiktore e fuqishme e këtyre interesave grabitçare sërbo-ruse!

Sidoqoftë, zotëri Georgievski, nuk keni alternativë tjeter pos të bashkjeteses së barabartë me shqiptarët! Përndryshe, këtu është vetëshkatrrimi i juaj, ngase shqiptarët, sado të varfër që janë në të gjitha

pikpamjet, ata do ta krijojn shtetin e tyre “Iliriden”, edhe ashtu pa dëshiren tuaj, sepse është fuqia e vullnetit të tyre e cila ju bëri ballë, edhe atëherë kur ishit e dukeshit, edhe mijra here më të fuqishëm!

Comments

comments