Konjuvca flet për gjuhën shqipe në Maqedoni

0

Deputeti i Lëvizjes Vetvendosje, Glauk Konjufca ka folur edhe për Ligjin për Gjuhën Shqipe në Maqedoni.

“Unë nuk e kuptoj politikën shqiptare në Maqedoni, e cila nuk kushtëzon pjesmarrjen në qeveri me zyrtarizimin e plotë të shqipes dhe barazimin e saj me maqedonishten”, ka thënë Konjufca, për lajmpress.

Sipas tij, me këtë ligj gjuha shqipe as nuk avancohet, e lëre më të zyrtarizohet në Maqedoni. Ai thekson se gjuha shqipe në Maqedoni minimum duhet të ketë statusin e gjuhës serbe në Kosovë.