Maqedonia në prag të recesionit

0
6

Kriza politike, gjegjësisht ndalimi i realizimit të investimeve kapitale  është fajtori kryesor i stagnimit të ekonomisë së Maqedonisë.

Kështu vlerësojnë analistët duhet ndezur alaramin se vendi është në prag të recesioniot.

Në kuartalin e parë të këtij viti rritja e GDP ishte zero për qind, ndërsa në kuartali e dytë u shënua një rënie prej 1.8 për qind.

Njohësi i cështjeve ekonomike Slodoban Najdovski thotë se ekonomia e paguar cmimin e vonesave në krijimn e qeverisë së re dhe krizave të vazhdueshme politike. (INA)

 

Comments

comments