Në Mal të Zi, sot mbahen zgjedhjet presidenciale

0

Në Mal të Zi, sot mbahen zgjedhjet presidenciale ku garojnë shtatë kandidatë.

Komisioni shtetëror dhe ai vendor zgjedhor kanë punuar për të bërë përgatitjet teknike duke përfshirë edhe fletëvotimet, të cilat janë të shtypura në dy gjuhë.

Edhe pse në garë marrin pjesë shtatë kandidatë, beteja e vërtetë do të jetë ajo mes ish kryeministrit Milo Gjukanoviç dhe kandidatit të opozitës Mladen Bojaniç.

Sondazhet favorizojnë zotin Gjukanoviç, që nga anketat rezulton fitues që në raundin e parë të zgjedhjeve. (INA)