Në përkujtim të dëshmorit të Koshares, Ismet Mustafa

0
59

Në përkujtim të dëshmorit të Koshares nga Çerkezi i Kumanovës Ismet Mustafa, sot 18 vite më parë më 16 prill heroikisht në mbrojtje të atdheut.

Ai ishte një nga luftëtarët e lirisë që gjatë luftimeve për thyerjen e kufirit Shqipëri – Kosovë bie heroikisht trimi Ismet Mustafa, i cili la djalin Beratin. Sot me mburrje dhe krenari e përkujtojmë farefisi, shokët ne si bashkëqytetarë dhe Kosharja e lirë.

Pa atdhe nuk ka komb e nuk ka fe, ai flijoi më të shtrenjtën jetë për lirin për tokën e bekuar nga Perendia, për të dhe gjith dëshmorët e fundshekullit të përgjakshë m do të shkruaj me germa të arta historia bashkohore që do të mësojn brezat e rinjë, Qoftë i lulëzuar gjaku dhe lavdi për jetë, Zoti ju faltë mirësin në botën e amëshuar.

Nga Sefedin Zymberi / Çerkez

ismeti

Comments

comments