Palët debate të ashpra për kryeprokurorin e ri të përgjithshëm, Lu tregohet i prerë: Zbatoni ligjin!

Komisioni i Ligjeve ka nisur sot zyrtarisht procedurat për zëvendësimin e kryeprokurorit të Përgjithshëm, të cilit i mbaron sot mandati 5 vjeçar.

Në lidhje me këtë ka reaguar edhe ambasadori amerikan Donald Lu, që sipas të cilit Parlamenti duhet të zbatojë ligjin.

Kushtetuta dhe ligji për Prokurorinë janë të qarta. Ambasada e Shteteve të Bashkuara mbështet opinionin ligjor që OPDAT dhe EURALIUS i kanë dhënë Parlamentit. Ne nxisim Parlamentin të zbatojë ligjin” thuhet në deklaratë.

Ndërkohë që mazhoranca është shprehur e qartë se ky prokuror do të jetë i përkohshëm deri në momentin e  ngritjes së Këshillit të Lartë të Prokurorisë, ndërsa opozita e kundërshton këtë proces pasi sipas saj po kërkohet të bëhet kapja e drejtësisë nga e majta në pushtet.

 

Comments

comments