Plani i Vuçiqit për zgjidhjen e problemeve mes shqiptarëve dhe serbëve

Nëse vendosim boshtin e paqes dhe stabilitetit në linjën “veri-jug” – në mës dy popujve më të mëdha në Ballkanin Perëndimor – Shqiptarët dhe Serbët, për 100 vitet e ardhshme do ti zgjidhimin 80 për qind të problemeve tona politike.

Për këtë jam  i gatshmë të marr pjesë në gjetjen e zgjidhje kompromis për Kosovën, deklaroi presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, transmeton agjencia e lajmeve INA.

Sipas tij, nga kjo zgjidhje nuk do të jenë të kënaqura të dyja palët, sepse vetëm një zgjidhje e tillë mung të negociohet.

Sot ne nuk vendosim për të kaluarën tonë, por për të ardhmen, theksoi presidenti serb.

Prandaj, sipas tij, është i rëndësishëm dialogu i brendshëm në Serbi për Kosovën, për të cilin sic tha ai ka ftuar të marrin pjesë shumë personalitet nga jeta politike dhe intelektuar në Serbi. (INA)

Comments

comments