Psikologët zbulojnë: Këto fjalë do t’jua thotë partneri që nuk ju dashuron më

0

Psikologët pohojnë se ka fraza të caktuara që nënkuptojnë se marrëdhënia juaj ka mbaruar.

“Nuk kam pse të të shpjegoj”

Sigurisht, ju nuk duhet të pyesni partnerin për çdo hap që ai bën. Është normale që partnerët të ndajnë me njëri-tjetrin se si kaluan ditën ose nëse hasën në ndonjë problem. Këto janë vetëm nevoja normale njerëzore. Nëse një partner nuk dëshiron të flasë për atë që po ndodh, ai ndoshta nuk mërzitet për atë që mendoni, transmeton KosovaPress.

“Ky nuk është problemi im!” ose “Ky është problemi juaj!”

Këto fjalë janë një shenjë shumë e qartë se si marrëdhëniet tuaja kanë mbaruar. Nëse partneri juaj nuk është i interesuar për problemet tuaja, edhe kur ju kërkoni ndihmë, është e qartë se ai nuk kujdeset për ju.

“Nëse nuk të pëlqej, gjeni dikë tjetër”

Këto fjalë janë një shenjë klasike e manipulimit. Partneri nuk dëshiron të ndryshojë dhe beson se duhet ta pranoni sjelljen e tij. Nëse nuk ju pëlqen, është koha për të kërkuar dikë tjetër.

Mësoni si të identifikoni përpjekjet e manipulimit!

“Unë nuk ju besoj”

Këto fjalë përdorin njerëz që duan të dominojnë. Ua hedhin fajin në situata që nuk janë faji juaj. Me këtë partneri po kërkon arsye për grindjen.

“Bëni atë që dëshironi”

Këto fjalë do të thotë partneri juaj që është i distancuar dhe indiferent ndaj jush. Nuk e brengos ajo që ju bëni dhe nëse do të gjeni zgjidhje. Ai dëshiron që ti ta zgjidhësh vetë situatën dhe nuk dëshiron të kesh asnjë lidhje me të.

“Po e teproni dhe po dramatizoni pa lidhje”

Partneri do të përdorë këto fjalë kur përpiqeni ta bëni atë të ndihet fajtor. Duhet të mendoni nëse ekziston mundësia se po e teproni me të vërtetë. Shpjegoni se çfarë është me të vërtetë. Biseda nuk mund të përfundojë me këto fjalë!

“Unë me të vërtetë të dua.”

Ju mund të mendoni se sa shumë ju pëlqen. Por, fjala “me të vërtetë” përdoret zakonisht kur një partner ndihet fajtor dhe përpiqet të dëshmojë se ju do. Këto fjalë mund të përdoren si një justifikim për sjellje të keqe. /KosovaPress/