Publikohet fotografia e gruas nga Shkupi që iu lidh zorra e trashë me organin gjenital (Foto)

Pacientja e cila tashmë tre muaj ka kryer nevojën e madhe përmes organit gjenital pas gabimit mjekësorë gjatë operimit në zorën e trashë nga kanceri, përsëri është ngatëruar me sistemin e shëndetësisë për shkak që Fondi shëndetësorë nuk jep leje që ajo të kryejë incizimet e nevojshme që mund t’i shpëtojnë jetën asaj.

Komisioni për këto sëmundje ka konstatuar se është e nevojshme që të kryhen këto incizime që të deshifrohet a ka komplikime të tjera që të mund të bëj terapinë e nevojshme.

Jasminka Velkovska, pictured, underwent surgery in the Macedonian capital Skopje three years ago when bungling surgeons managed to attach her colon to her vagina

‘’Analizat e fundit që i janë bërë është parë se ajo ka tumor që rritet dhe tregon se trupit i duhen incizime të nevojshme për terrapinë që duhet pranuar apo intervenim të mundëshëm. Për këtë edhe komisioni i formuar nga ministri Todorov e që duhet të ketë fjalën e fundit ka dhënë dritën jeshile por Fondi nuk dëshiron të flaës për këtë edhe pse sistemi i shëndetësisë tashmë i ka bërë një dëm të madh pacientes gjatë operacionit’’, thonë burime mjekësore. Në videon më poshtv mund të përcillni intervistën e Vellkovskës për Tv Nova.

 

Comments

comments