Radiotelevizioni i Kosovës nuk e humbet traditën e hershme antishqipëri!

0

Lebit Murtishi/

Si trashëgimtar i denjë i ish RTP-së (Radiotelevizioni i Prishtinës) përmes valëve të së cilës villej dikur vreri më helmues (“në gjuhën shqipe”) nga ish agjentë dhe shërbetorë të bindur të sërbo-sllavisë, si fadilhoxhët, sinanhasanët, rrahmanmorinët, azemvllasët, alishukrit e shumë e shumë të tjerë, RTK-ja e sotme, përmes korablecajve dhe “reparteve” të panumërt antishqiptar-brenda këtij institucioni publik- fytyrat e urryera të historisë së djeshme i ka “reinkarnuar” në fytyra e pafytyra të nexhmedinëve, halilëve, migjenëve e shumë e shumë të tjerëve; fytyra këto të pafytyra, që vazhdojnë të derdhin vrerin e mbledhur sërbo-sllav kundër Atdheut tonë të vetëm, Shqipërisë, me qëllim që idetë e hedhura në këto skena antishqiptare nga priftërinjtë e Beogradit, ku mbrohet teza rraciste, se në Kosovë nuk ka shqiptarë, por ka serbë të “shiftarizuar”, dhe të gjithë këta, bashkë me serbët, përbëjnë një grup etnik “të ndryshëm” nga “albancat” e Shqipërisë.
Për këtë rracë të shitur dhe gjakprishur , vërtetë “vlen” teoria serbe se janë dhe do të mbeten serbë të shiftarizuar.
O të mjerë, o kopila e bir kopilësh, Atdheu, sipas jush, ose duhet të ishte një kurvë e bindur e beogradit, siç u mundua dhe po mundohen ta shëndrrojnë saliberishët, ose të fshihej nga faqja e dheut!
Atdheu është dhurata më e madhe që Zoti u ka falur popujve të gjithë botës, për të cilin i pasur a i varfur qoftë (varësisht rrethanave historike që ka kaluar) është shenjtëria më e shenjtë e kësaj bote për të cilin çdo individ ” me parametra biologjike” njerëzore, e jep dhe do ta japë jetën gjithmonë.
Kujdes RTK ç’je duke bërë me paret e Popullit Shqiptar të Kosovës.