Semenishti i Epërm, fshati i braktisur ku jeton vetëm një familje (Video)

Afrim Jonuzi/Tv21

Jemi rrugës për në fshatin Semenisht të Epërm, në komunë të Sarajit.

Rruga në të cilën po kalojmë, sikur të kthen në kohë: shtëpi të ndërtuara me tulla balte, disa pa kulme dhe shumica dyer me dry.

Pronat prej kohësh kanë mbet pa zot shtëpie, të cilët emigruan kryesisht në Turqi dekada më parë, si pasojë e mungesës së perspektivës në vendlindje, raporton TV 21.

Fenomeni i shpërnguljes ka prek edhe rajoni i Dervenit, të cilët janë shpërndarë në qytetet si Zejtinburnu, Esenleri, Bajrampasha (Stamboll), Bursa, Adapazari e në shumë vende tjera në Turqi.

“Ky është fshati Semenisht i Epërm ku dikur kishte afër 50 familje në këtë fshat, mirëpo tani jeton vetëm një familje.”

 

Comments

comments