Tmerrë i paparë: Civilët shqiptarë, pengje të forcave serbe në Rahovec (Video)

0

Agjencia e lajmeve Associated Press ka publikuar edhe disa pamje të luftës së fundit në Kosovë. Aty shihen forcat serbe në qytetin e Rahovecit.

Sipas përshkrimit, videoja është e kohës kur forcat serbe luftonin për të rimarrë kontrollin e Rahovecit nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës.

Mediat serbe atëherë raportonin se ishin më shumë se 600 pjesëtarë të UÇK-së që luftonin në qytet.

Siç shihet në video, dhe nga raportimet e atëhershme të mediave serbe, armët e shumta që duken në pamje janë konfiskuar nga serbët pasi që pjesëtarët e UÇK-së i kishin lënë ato prapa.

Në pamje shihen edhe shumë shqiptarë të cilët ishin paraburgosur nga forcat paramilitare serbe.

Në përshkrimin e videos nga AP, thuhet se serbët dyshonin se mes turmës së shqiptarëve të paraburgosur ka edhe burra, pjesëtarë të UÇK-së.