Turqia e frikshme dridh armiqt: Shikoni çfarë akrobacione bëjnë aeroplanët ushtarak (VIDEO)

0

Po na rringjallët Turqia. Kujdes duhët të kenë Islamofobët dhe turkofobët nga kjo #Video, sidomos minuta 1 e 56 seconda.

Ushtria turke është ndër ushtritë më të fuqishme në botë, ku rivalizon me SHBA-të, Rusinë dhe Gjermaninë.

Buxheti i mbrojtjes së këtij vendi është 18.02 miliardë dollarë. Madhësia e ushtrisë së saj, përfshirë trupat e rregullta dhe ato rezervë është mbi 410.000. Turqia numëron 1,020 aeroplanë, 3,778 tanke, 13 nëndetëse, ndërsa forcat e saj tokësore kanë një arsenal prej 16.000 armësh të llojeve të ndryshme.

Turqia ka pajisjet më të mira ushtarake, përfshirë disa të sjella nga SHBA-ja, si dhe shumicën që i prodhon vetë si shtet. Ja disa nga mjetet ushtarake më të fuqishme turke.

1- Avioni F-16. Turqia ka rreth 300 të tillë që i ka ndërtuar me licencën e SHBA-ve. F-16 është shtyllë e Forcave Ajrore të SHBA. (INA)

Po na rringjallët Turqia. Kujdes duhët të kenë Islamofobët dhe turkofobët nga kjo #Video, sidomos minuta 1 e 56 seconda 😉..

Gepostet von The light from the halfmoon am Montag, 16. April 2018