Ushtarët që i rrinë ‘gati-tu’ këtij qeni, arsyeja e pazakontë (Foto)

Kjo ngjarje e çuditshëm ka ndodhur në është një repart ushtarësh në zonën  Suqian, të provincës Jiangsu të Kinës, transmeton Gazeta e Re.

Arsyeja se pse ushtarët rin gati-tu këtij qeni është tejet domethënëse.

Ushtarët ne pyetje para qenit po dalin në pension dhe kështu ata po e përshëndesin qenin-rojë për herë të fundit, sipas mediave kineze ky ritual zbatohet pothuajse në të gjitha kampet e ushtrisë kineze, dhe kjo pasi që qentë si pjesë shumë e rëndësishme e ushtrisë së një vendi, ata, ndihmojnë ushtarët në shumë raste të rrezikut, mbrojnë ata gjate natës dhe qëndrojnë besnik ndaj tyre. /Gazeta e re/

Comments

comments