Vizitë e Hanit dhe Mogerinit në Shkup

0

Maqedonia nesër do të marrë raportin e progresit nga Komisioni Evropian ndërsa një ditë më pas pritet vizita e komisionerit të BE-së Johannes Hahn dhe Përfaqësueses së Lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri Federica Mogherini.

Qeveria është optimiste dhe beson se raporti do të përmbajë një rekomandim të qartë për fillimin e negociatave. Kjo u konfirmua nga Kryeministri Zoran Zaev dhe Zëvendës Kryeministri Bujar Osmani në  një konferencë për media.

Sipas zëvendëskryeministrit Osmani, Plani 3-6-9 u realizua mbi 90 për qind.