Vuçiq më në fund e pranon: Zgjidhja për Kosovën nuk do të jetë pa dhimbje për serbët

0

Presidenti serb Aleksandër Vuçiq tha sot se nuk është i sigurt se në fund të prillit do të përfundojë zgjidhjen e tij për Kosovën, por që ai garanton se do të punojë shumë për të arritur një zgjidhje kompromisi.

Pas takimit me kryetaritn e shtetit federal të Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, tha se zgjidhja për Kosovën “nuk do të jetë pa dhimbje për serbët”.

“Me çdo sugjerim që mund të dalim, ai do të përshëndetet, si në Evropë dhe në botë, ashtu si edhe në Serbi,” tha Vuçiq, raporton “Beta”, transmeton Periskopi.

Presidenti i Serbisë ka njoftuar në mënyrë të përsëritur se do të paraqesë zgjidhjen për Kosovën në publik në fund të prillit.

Vuçiq vuri në dukje se çfarëdo zgjidhje që ai ofroi, së pari duhej “të ftonte një referendum në vend”.

“Nuk është qëllimi im të them asgjë për të kënaqur dikë në Perëndim, por për të arritur zgjidhjen, për të kënaqur qytetarët e Serbisë dhe për të arritur një zgjidhje”, theksoi presidenti serb.

Ai përsëriti se e kundërshton idenë e një “konflikti të ngrirë”, sepse ai nuk dëshiron të lërë probleme për gjeneratat e ardhshme.

“Meqenëse do të presim kohë më të mira, ne do të presim për disa kohë më të këqija dhe më keq”, shtoi presidenti, duke shtuar se zgjidhja duhet të kërkohet nga dialogu për të arritur një zgjidhje kompromisi.

Vuçiq gjithashtu vuri në dukje se pikëpamjet e Gjermanisë dhe Serbisë mbi çështjen e pavarësisë së Kosovës janë në kundërshtim, por kjo nuk duhet të ndikojë në zhvillimin e bashkëpunimit dypalësh./