​Merkel nuk lejon KE t’ia marrë aeroportet Lufthansa-s në Gjermani!

Kancelarja gjermane Angela Merkel u tha zyrtarëve të lartë të partisë së saj se qeveria nuk do të lejojë që Komisioni Evropian t’i marrë vendet e vlefshme kompanisë Lufthansa për fluturime në aeroportet në Frankfurt dhe Munih, shkruan gazeta Handelsblatt.

“Ne nuk do të lejojmë që kjo të ndodhë,” tha Merkel. Sipas Handesblatt, Merkel tha gjithashtu se një “betejë e vështirë” ishte përpara në lidhje me çështjen.Qeveria gjermane dhe Lufthansa kanë arritur një marrëveshje paraprake për një paketë ndihme për kompaninë ajrore kombëtare gjermane në vlerë 9 miliardë euro, në bazë të së cilës shteti do të marrë një pjesë 20% në kapitalin e kompanisë dhe të marrë dy vende në bordin mbikëqyrës.

Marrëveshja gjithashtu duhet të miratohet nga Komisioni Evropian, rregullatori antitrust i të cilit po diskuton me Lufthansa se nga cila aeroporte duhet të heqë dorë, si pjesë e masave juridike në mënyrë që transportuesi gjerman të mos shkelë konkurrencën e tregut.

Top Channel