​Zheljko Komshiq: Kosova është shtet i pavarur

0

Anëtari i sapo zgjedhur i presidencës së Bosnjës, Zheljko Komshiq ka deklaruar sot se nuk ka dilema se Kosova është shtet i pavarur dhe se dëshiron që Bosnja ta njeh Kosovën. “Me të vërtetë dua që marrëdhëniet midis Serbisë dhe Kosovës të zgjidhen në mënyrë miqësore. Nuk kam dilema se Kosova është shtet i pavarur. Ju e dini, ky është mendimi im”, tha Komshiq. “Unë thashë se Kosova është një shtet i pavarur dhe se BiH do të ishte e mençur ta njihte këtë, por me Milorad Dodik në presidencë, me të vërtetë dyshoj se do të arrijmë atë vendim, por nuk e fsheh pozitën time”, tha Komshiç. Ai mendon se kriza kushtetuese dhe politike në Bosnjë dhe Hercegovinë nuk qëndron në paqe, pasi shumë prej tyre parashikojnë dhe nuk shohin ndonjë arsye, qoftë institucionale apo politike, nëse nuk dëshirojnë vërtet të provokojnë këtë krizë. Ndërsa duke folur për ndryshimin e kufijve, Komshiq tha se nuk mund të flas për hir të Kosovës dhe Serbisë.