100 laptopët për Parlamentin me vlerë rreth 1 mijë euro nxitën reagime në publik

Blerja e 100 laptopëve për Parlamentin e Maqedonisë së Veriut provokoi kritika të ashpra në rrjetet sociale. Parlamenti më pas shpjegoi se ishte një donacion.

Besimi te institucionet është aq i ulët sa që në sytë e publikut, nëse zyrtarët dhe paratë vendosen në të njëjtin vend, rezulton në zyrtarë me para.

Në një kohë kur mijëra fëmijë nuk kishin pajisje adekuate për të monitoruar orët në internet, Kuvendi u rinovua me 100 laptopë të rinj me vlerë 900 euro secili, raportuan disa media. Kritikat e ashpra ndoqën në mediat sociale, me Parlamentin që shpjegon se kompjuterët ishin një donacion zviceran, jo për ligjvënësit por për stafin parlamentar.

Është një donacion nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim përmes Programit të Mbështetjes Parlamentare. Projekti zgjat nga 2018 deri në 2029 dhe do të kushtojë 11 milion franga zvicerane. Ndër të tjera, projekti parashikon “përmirësimin e sistemeve të informacionit dhe komunikimit të Kuvendit”.
Përndryshe, deputetët tashmë kanë laptopë zyrtarë. Në momentin që dikush bëhet deputet, ai merr një telefon celular zyrtar dhe një laptop zyrtar. (INA)