“100 mijë qytetarë jetojnë në varfëri”! Zaev: Asnjë qytetarë s’do ngelet pa kujdes

Lypsar në çdo hap tek Ura e gurit. Plot të tillë ka edhe nëpër Çarshinë e vjetër të Shkupit dhe jo vetëm. Gjendjen financiare të qytetarëve e ka përkeqësuar edhe më shumë Covid-19.

Rezultati i një studimi nga Instituti Finance Think tregon se pandemia bëri që edhe 100 mijë qytetarë të tjerë në vend, të jetojnë në varfëri. Thuajse 500 mijë qytetarë e kalojnë ditën me më pak se 130 denarë dhe 25 mijë të tjerë të jetojnë me 44 denarë në ditë.

Nga i njejti institut vlerësojnë se të rinjtë deri në moshën 29 vjeçare dhe qytetarët që punojnë me paga të ulëta janë më të prekurit nga situata.