20 qytetet më të shtrenjta në botë për vitin 2022, mes tyre Gjeneva e Cyrihu

Kompania globale e lëvizshmërisë ECA International ka publikuar listën vjetore të qyteteve më të shtrenjta në botë për të jetuar dhe sërish Hong-Kongu kryeson në vendin e parë. Kompania e përpilon listën bazuar në disa faktorë, duke përfshirë çmimin mesatar të produkteve shtëpiake si qumështi dhe vaji i gatimit, qiraja, shërbimet komunale, tranziti publik dhe fuqia e monedhës vendase. Ky është viti i tretë me radhë që Hong-Kongu renditet si qyteti më i shtrenjtë në botë.

Azia mund të quhet me plot bindje kontinenti më i shtrenjtë, me pesë qytete në Top 10-shen e listës – Hong Kong, Tokio, Shangai, Guangzhou dhe Seul.

Qyteti më i shtrenjtë në Evropë është Gjeneva e Zvicrës, e cila ishte në vendin e tretë pas Hong-Kongut dhe Nju-Jorkut. Nju-Jorku ishte i vetmi qytet i Amerikës së Veriut që u rendit në dhjetëshen e parë.

20 qytetet më të shtrenjta në botë:

Hong-Kong
Nju-Jork
Gjenevë
Londër
Tokio
Tel Aviv
Zyrih
Shanghai
Guangzhou
Seul
San Francisco
Shenzhen
Singapor
Pekin
Jeruzalem
Bern
Yokohama
Copenhagen
Oslo
Taipei