247 raste të reja, 15 humbën jetën, 321 të shëruar në Maqedoninë e Veriut

0

Gjatë 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut janë bërë më pak testime, por që kanë rezultuar sërish shumë raste të të infektuarëve.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë janë bërë 737 testime, ndërsa janë regjistruar 247 raste të reja të covid-19, përcjell INA.

Shkup vijon me numrin më të lartë, edhe ate 116. Më pas vijojnë: Kumanovë 4, Shtip 12, Prilep 23, Tetovë 10, Strugë 12, Veles 7, Manastir 8, Ohër 14, Kavadarci 2, Gostivar 10, Strumicë 6, Kriva Pallankë 3, Radovish 2, Koçan 3, Probishtip 5, Demir Hisar 1, Makedonski Brod 1, Kërçovë 6, Resnjë 2.

15 persona janë të vdekur, dy pacientë nga Shkupi (73 dhe 78), njëri nga Kumanova (68), tre pacientë nga Tetova (60, 70 dhe 77), dy nga Struga (73 dhe 75), një nga Velesi (58), një nga Ohri (69), një nga Kavadari (71), një nga Gostivari (71). d), një pacient nga Gjevgjelia (76) dhe dy pacientë nga Koçani (49 dhe 68). Të gjithë pacientët janë të vdekur në gjendje spitalore.

Sot Instituti për Shëndetin Publik regjistron 321 pacientë të shëruar nga:- Shkup 189, Kumanovë 12, Dibër 1, Shtip 9, Prilep 15, Tetovë 8, Strugë 5, Veles 1, Manastir 3, Ohër 7, Kavadarc 5, Gostivar 3, Gjevgjeli 7, Strumicë 16, Kriva Pallanke 6, Kocani 11, Probishtip 2, Berovë 3, Vallandovë 5, Shën Nikollë 4, Kërçovë 6, Resnjë 2, Negotinë 1.

Gjithsej 235.775 testime Covid-19. janë bërë në vendNumri i përgjithshëm i covid diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 27199, numri i pacientëve të shëruar është 18948, numri i rasteve aktive është 7317.