31.107 fletëvotime te pavlefshme, reagon Petar Bogojevski nga “E Majta”

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve regjistroi 31.107 fletëvotime të pavlefshme në zgjedhjet e djeshme parlamentare, sipas 3.421 nga 3.480 vendvotime.

Numri i fletëve të vlefshme është 869.533. Kanë votuar 927.640 qytetarë ose 51 për qind nga gjithsej 1.814.263 të regjistruarit në Listën Zgjedhore.

“Dita e zgjedhjeve kaloi në atmosferë të qetë, korrekte dhe demokratike, pa parregullsi të mëdha”, vlerësuan mbrëmë kompetentët pas mbylljes së vendvotimeve.

Lidhur me numrin e larte te votave te pavlefshme ka reaguar Petar Bogojevski nga partia E Majta.
“Ne dorëzuam një ankesë dje në KSHZ dhe inspektuam të gjitha fletëvotimet e pavlefshme për të përcaktuar se sa prej votave tona janë shndërruar në fletëvotime të pavlefshme, tha Petar Bogojevski, drejtuesi i Konceptit Maqedonas për “Utrinski Brifing” në Slobodna TV.

“Koncepti maqedonas është një ide e pavdekshme. Tani Maqedonia ka nevojë për një organizim të madh opozitare. Të gjitha ato gjëra për të cilat folëm për kontrollin e qeverisë mbi opozitën doli të jenë të vërteta. Më në fund, anëtarët e OBRM-PDUKM-së duhet të ndërgjegjësohen dhe unë do të përsëris – është e nevojshme një organizatë e fortë opozitare në vend.

Jam pesimist se OBRM-PDUKM përmban një gram për çdo reformë. Është një kompani private e një personi me dy këshilltarë”, tha Bogojevski