5 gjërat që nuk duhet t’i bëni kurrë në lëkurën tuaj

0

Ju keni për të jetuar në lëkurën tuaj për një kohë të gjatë, andaj është vetëm një gjë që duhet ta bëni, ta trajtoni me respekt ashtu siç e meriton.
Lëkura është e mahnitshme, është organi më i lartë i trupit tuaj, të kujdesemi për të është tejet e rëndësishme.
Pastrimi i thellë i lëkurës është i mahnitshëm për fytyrë, i largon qelizat e vdekura që ia mbyllin poret të cilat qojnë deri në akne.
Por, është një gjë qe duhet të dini për mbi pastrimin e lëkurës- nëse e bëni shumë, mund të përfundoni me shenja në fytyrë, gjë qe qon deri tek infeksionet dhe ekspozimin në mjedis toksik. Të gjeni balancën e duhur është çelësi, raporton “Huda Beauty”, transmeton lajmi.net.
Të prekni lëkurën kur keni akne.Lëkura jonë bënë një punë të mrekulleshme për të na mbrojtur, saqë ndonjëherë harrojmë se sa e butë dhe fragjile është dhe se sa shumë duhet ta ruajmë. Të gjithë dimë që nuk duhet ta prekim lëkurën, por e vërteta është se kur del ndonjë akne ne nuk mundemi pa e ndrydhur. Por, sa më shumë ndrydhni aq më shumë krijoni pezmatim nën lëkurë.
Pa i përmendur bakteriet që i përcillni përmes gishtërinjve.
Të prekni lëkurën kur keni akne
Lëkura jonë bënë një punë të mrekulleshme për të na mbrojtur, saqë ndonjëherë harrojmë se sa e butë dhe fragjile është dhe se sa shumë duhet ta ruajmë. Të gjithë dimë që nuk duhet ta prekim lëkurën, por e vërteta është se kur del ndonjë akne ne nuk mundemi pa e ndrydhur. Por, sa më shumë ndrydhni aq më shumë krijoni pezamtim nën lëkurë.
Mos mbrojtja e lëkurës
Fytyra gjithsesi duhet të mbrohet nga rrezet e diellit. Rekomandohet nga të gjithë dermatologët që përdorimi i kremrave kundër diellit është i domosdoshëm jo vetëm gjatë stinës së verës. Kjo sepse dielli e shkatërron kollogjenin që gjendet në fytyrë duke shkaktuar rrudha dhe një ngjyrë jo të mirë në fytyrë.
I harroni sytë dhe qafën
Atë se çfarë shumica e njerëzve e harrojnë është neglizhimi i qafës dhe syve kur lyeni fytyrën. Është e domosdoshme që sa herë që përdorni krem për fytyrë të vazhdoni edhe poshtë qafën dhe në sy.
Të përdorni produktet e njëjta përgjithmonë